pimp myspace profile

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

50 χρόνια Αστερίξ


Περίπου μισός αιώνας πέρασε από την πρώτη φορά που ο Rene Goskinny και ο Albert Uderzo ζωντάνεψαν μέσα από τις σελίδες γαλλικού περιοδικού τους διάσημους πλέον Γαλάτες πολεμιστές ,Αστερίξ,Οβελίξ και την απίθανη παρέα τους. Από τότε κυκλοφόρησαν 34 τεύχη που μεταφράστηκαν σε 107 γλώσσες και διαλέκτους.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων φιλοξενεί τα σχέδια των 34 τευχών. Τι σχέση έχουν όμως οι Γαλάτες πολεμιστές με την Ήπειρο; Στο φυλλάδιο του Μουσείου που θα βρείτε εδώ θα μάθετε πολλές πληροφορίες για τη δράση τους στην περιοχή μας.


Εμείς προετοιμάζουμε αυτές τις μέρες μια επίσκεψη στο Μουσείο. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ομάδες και την οργανώνουν.

Η 1η ομάδα συγκέντρωσε πολλές πληροφορίες για τους Γαλάτες ήρωες.Μας μίλησαν γι αυτούς και μας μοίρασαν  κόμικς που είχαν φέρει για να διαβάσουμε.

Η 2η ομάδα συγκέντρωσε πληροφορίες για τα υπόλοιπα εκθέματα του Μουσείου. Με αφορμή το πρόγραμμα για τον Αστερίξ θα δούμε και όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής μας που φιλοξενούνται στο Μουσείο.

Η 3η ομάδα ετοίμασε την υπεύθυνη δήλωση που θα χρειαστεί να συμπληρώσουν οι γονείς  για τη μετακίνησή μας.


Η 4η ομάδα θα επικοινωνήσει  με το Αστικό ΚΤΕΛ και αφού συμφωνήσει τη μεταφορά μας από το σχολείο στο Μουσείο, θα λογαριάσει το ποσό που θα πληρώσει ο κάθε μαθητής και θα συγκεντρώσει τα χρήματα.

Τέλος, η 5η ομάδα επικοινώνησε με το Αρχαιολογικό Μουσείο και έκλεισε την ημερομηνία επίσκεψης.

Περισσότερα μετά την επίσκεψη.

2 σχόλια:

  1. Αυτό με τον Αστερήξ είναι πολύ ωραίο.Το διάβασα πολές φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αστερίξης είναι ο μεγαλύτερος μυθικός ίροας της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή