pimp myspace profile

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δυο παπούτσια με καρότσι, Νικόλας Ανδρικόπουλος

Εικονογράφος/συγγραφέας : Νικόλας Ανδρικόπουλος
Εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, 2007

Έχουμε ενθουσιαστεί με τα βιβλία του Νικόλα Ανδρικόπουλου που έχουμε διαβάσει ως τώρα. Το καθένα απ΄αυτά κι ένα διαφορετικό μήνυμα.  Όλα δοσμένα μέσα από ένα κείμενο -  ιστορία που διαβάζετε με μια ανάσα. Όλα ντυμένα υπέροχα με την ξεχωριστή εικονογράφηση του συγγραφέα.
Το "Δυο παπούτσια με καρότσι" που διαβάσαμε τελευταία θίγει το θέμα της κοινωνικής αδιαφορίας σε βάρος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο κ. Εαυτούλης, συνειδητοποιεί πόσο απάνθρωπη είναι για κάποιους η κοινωνία μας ,όταν αναγκάζεται να ζήσει για μια μέρα σε μια διαφορετική πραγματικότητα απ΄αυτή που έχει συνηθίσει.
Διαβάζοντας το βιβλίο σκεφτήκαμε πόσο εύκολα ξεχνάμε πως μια συνηθισμένη μέρα για τους "υγιείς" για κάποιους άλλους είναι ένας δρόμος γεμάτος εμπόδια. Σκεφτήκαμε πως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα από την πολιτεία και κυρίως από τον καθένα μας ξεχωριστά, είναι πολιτισμός. Είναι προϋπόθεση για μια ανθρώπινη κοινωνία.

2 σχόλια:

  1. Το γεγονός που μου άρεσε περισσότερο είναι αυτό που ο Εαυτούλης ονειρεύταν ότι πήγε στην χώρα των παραλύτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που μου άρεσε από το παραμύθι αυτό ήταν εκεί που ο Εαυτούλης μπήκε στη θέση αυτόν των ανθρώπων που ήταν παράλυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή