pimp myspace profile

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι μαθητές αρθρογραφούν



                                                           ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ
πηγή
Στην πόλη των Ιωαννίνων και στο χωριό Κουτσελιό τόσο κρύο δεν ξανάγινε. Ο υδράργυρος έφτασε δώδεκα βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι συνέπειες ήταν να παγώσει το νερό στις βρύσες, να ακυρωθεί ένας αγώνας και να παγώσει η λίμνη Παμβώτιδα. Ευτυχώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της  ΕΜΥ, ο καιρός θα βελτιωθεί σύντομα .
Λευτέρης Κουτ.





πηγή
MΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

  Ένα μεγάλο αστέρι του ελληνικού στίβου ανήκει πλέον στο δυναμικό ενός γιαννιώτικου συλλόγου. Ο Περικλής Ιακωβάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2003, πανευρωπαικός πρωταθλητής και κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ εφήβων και ανδρών , στα 400 μέτρα με εμπόδια, θα αγωνίζεται στο εξής για το γιαννιώτικο σύλλογο Ε.Κ.Α. Δωδώνη.
 Μεγάλη τιμή για το σύλλογο και για τον τόπο μας, που στόχο του έχει τη διάδοση και την ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού.Άμεσος και κύριος στόχος του αθλητή οι ολυμπιακοί αγώνες στο Λονδίνο το 2012. 
Ελένη Τσιμ.



Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
   Εμείς στο σχολείο μας κάνουμε ανακύκλωση. Πάντα κάναμε ανακύκλωση. 
Μία φορά ο δήμαρχος ξέχασε να στείλει το φορτηγό και έτσι τα σκουπίδια έγιναν τόσα πολλά που ο κάδος γέμισε. Γι αυτό η κυρία μας είπε να γράψουμε ένα γράμμα στο δήμαρχο και το καλύτερο γράμμα θα του το στέλναμε.Μετά από λίγες μέρες απάντησε ο δήμαρχος στο γράμμα και είπε ότι θα στέλνει το φορτηγό κάθε μήνα.
 Τέλος καλό, όλα καλά.
Βασίλης Δ.

Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΛΙΜΝΗ
  Φέτος το χειμώνα στο χωριό μου το Κουτσελιό η θερμοκρασία έπεσε στους -15οC . Αυτό το φαινόμενο του ψύχους είχε να συμβεί χρόνια .Τα νερά στις βρύσες πάγωσαν , το πρωί για το σχολείο στους δρόμους είχε πάγο, ντυνόμασταν ζεστά και προσέχαμε να μη γλιστρήσουμε. Στο ραδιόφωνο μάλιστα άκουσα ότι η λίμνη στα Ιωάννινα πάγωσε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που ζουν στο νησάκι να μην μπορούν να πάρουν το καραβάκι και να έρθουν στην πόλη να ψωνίσουν.
Χρήστος Τσιμ.

ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
   Η φόλα μπορεί να σκοτώσει κάθε ζώο. Τη βάζουν κακοί άνθρωποι που αντί να αγαπάνε τα ζώα , τα μισούν. Κάθε ζώο έχει δικαίωμα να ζει. 
  Πριν ένα χρόνο κάποιος  έβαλε φόλες στο χωριό και σκοτώθηκαν πάνω από δέκα σκυλιά και αρκετές γάτες. Αυτό το πράγμα ήταν τραγικό. Το έκανε εγκληματίας. Ο άνθρωπος αντί να σκοτώνει τα ζώα πρέπει να τα αγαπά.
  Πόσο πιο ωραίος θα ήταν ο κόσμος χωρίς την κακία των ανθρώπων!
Ειρήνη Κ.


ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ
  Όλη τη νύχτα έβρεχε πάρα πολύ και το πρωί τα παιδιά είδαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο.
 Έξω στην αυλή, στο βόλεϊ είχε γίνει σαν πισίνα.Μέσα στο σχολείο γινόταν χαμός από νερά. Είχε πλημμυρίσει ο λέβητας και δε δούλευε το καλοριφέρ. Στον πάνω όροφο έσταζε η στέγη και τα νερά έμπαιναν μέσα στις τάξεις. Είχαν παντού κουβάδες.
  Έκλεισε το σχολείο για δέκα ημέρες. Ήρθαν οι εργάτες , οι υδραυλικοί και οι μηχανικοί να επισκευάσουν τις βλάβες. Το σχολείο ήταν έτοιμο να λειτουργήσει ξανά.
Σοφία Κ.

Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
   Βαρύ κύμα κακοκαιρίας έπληξε τη χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες. 
  Τα χιόνια , ο ολικός παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πρωτοφανούς κακοκαιρίας. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Φλώρινα -20C και στα Ιωάννινα -15 C. Όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί ήταν σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα.
Μαρία Μπ.




1 σχόλιο: