pimp myspace profile

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ολόκληρη η Ελλάδα στη μικρή μας τάξη(3)

      Τη Ζάκυνθο γνωρίσαμε μέσα από το μήνυμα και τις φωτογραφίες που μας έστειλαν οι μαθητές της Ε τάξης του 6ου Δ. Σ. Ζακύνθου. Τους ευχαριστούμε πολύ!!!
 Να τι μας έγραψαν  για το πανέμορφο νησί τους.


Αγαπητοί μαθητές του Κουτσελιού Ιωαννίνων,

     Είμαστε οι μαθητές της Ε΄τάξης του 6ου Δημ. Σχ. Ζακύνθου και θα σας παρουσιάσουμε τις ομορφιές του νησιού μας που τόσο πολύ αγαπάμε.                                                                                                                                                                
     Ζούμε σε ένα πανέμορφο τόπο, ένα μικρό νησί του Ιονίου που έχει το ιστορικό κάστρο. Αυτό το ιστορικό κάστρο είναι χτισμένο στη Μπόχαλη από τους Ενετούς. Έχει ψηλά τείχη και μπορείς να δεις αυτή την απέραντη θέα προς την πόλη της Ζακύνθου και το πέλαγος. Οι άνθρωποι έχουν φτιάξει και πανέμορφα καφέ και μπορείς να πιείς κάτι κοιτάζοντας την πόλη της Ζακύνθου.                                                             
    Η πόλη της Ζακύνθου υπάρχει από τα παλιά χρόνια, αλλά με τον σεισμό του 1953 καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε σιγά σιγά. Έχει πολλές καφετέριες, σινεμά, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και μουσεία. Στην πόλη, στη μεγαλύτερη πλατεία της, έχουν φτιάξει το πανέμορφο άγαλμα του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
   Στον λόφο του Στράνη, λίγο έξω από την πόλη, ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον<< Ύμνο στην ελευθερία>> που μέρος του αποτελεί τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας. Εκεί κοντά είναι και το σπίτι του.
   Σε αυτό το υπέροχο νησί έχουμε καταγάλανες παραλίες με καθαρά και δροσερά νερά. Έχουμε παραλίες με άσπρα βότσαλα ή με άμμο, όπου παίζουμε.
   Το Ναυάγιο είναι η πιο γνωστή παραλία σε όλο τον κόσμο. Έχει και μια ιστορία. Λένε ότι αυτό το καράβι μετέφερε τσιγάρα και λίγο πριν πιάσει στεριά ναυάγησε. Το καλοκαίρι πάνε πολλοί τουρίστες και απολαμβάνουν το κολύμπι στα τιρκουάζ νερά του.
   Στο Λαγανά έχουμε τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα που είναι απειλούμενο είδος. Γεννούν αυγά στις προστατευόμενες παραλίες του θαλάσσιου πάρκου του Λαγανά. Μετά τη δύση του ηλίου κατά τις 8.00μ.μ δεν επιτρέπεται να είσαι στην παραλία, γιατί οι χελώνες  βγαίνουν και γεννούν τα αυγά τους. Όταν τα αυγά εκκολαφτούν δεν κάνει να βοηθήσουμε τα χελωνάκια να φτάσουν στη θάλασσα, γιατί μετά δε θα μπορούν να κολυμπήσουν στο νερό.
   Ελπίζω να σας αρέσει το νησί μας και να μας επισκεφτείτε κάποια στιγμή.
Με εκτίμηση
οι μαθητές των Ε1 , Ε2 τάξεων
του 6ου Δημ. Σχ. Ζακύνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου