pimp myspace profile

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

«let’s write a story» Σχέδιο εργασίας στα Αγγλικά

Σε πρόγραμμα του eTwinning συμμετέχει  η τάξη μας στο μάθημα των Αγγλικών και υλοποιεί σχέδιο εργασίας με τίτλο«let’s write a story».
Το συγκεκριμένο project ενθαρρύνει τους μαθητές να είναι δημιουργικοί και να γράφουν ιστορίες στα Αγγλικά. Οι μαθητές, με τη βοήθεια του καθηγητή Αγγλικών κ. Ρίνη, συνεργάζονται με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες και με πολύ ενθουσιασμό και φαντασία πλάθουν ιστορίες με λέξεις που  ανταλλάσσουν. 
Τα σχολεία που συμμετέχουν στο project “Let’s write a story” είναι από την Πολωνία, τη Τσεχία, τη Λετονία, την Ισπανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ελλάδα. 
Το project θα κρατήσει από τον Οκτώβρη μέχρι τον Μάιο. 


Στάδιο 1: Οι μαθητές από μια χώρα φτιάχνουν μια λίστα από 20 λέξεις στα Αγγλικά: 10 ουσιαστικά, 5 ρήματα και 5 επίθετα τα οποία έχουν μάθει πρόσφατα στο μάθημα των Αγγλικών. 

Στάδιο 2: Δημοσιεύουν τη λίστα στο twinspace. Κάθε γκρουπ από κάθε σχολείο δημοσιεύει τη λίστα του λεξιλογίου του μια φορά το μήνα. Η λίστα αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη ιστορία την οποία αργότερα θα αναλύσουν οι μαθητές και πάνω στην οποία θα βασιστούν για να γράψουν μια ιστορία. 

Στάδιο 3: Τα παιδιά κάθε τάξης χωρίζονται σε ομάδες και επεξεργάζονται την ιστορία με τέτοιο τρόπο που θα μπορούν να συνεργάζονται στη δομή της  (πρόλογος, κύριο θέμα, επίλογος) αλλά και στη ηλεκτρονική της επεξεργασία με χρήση ΤΠΕ.

Στάδιο 4: Μετά τη τελική ολοκλήρωση της ιστορίας, τα παιδιά αναρτούν στο  twinspace τη τελική της μορφή.   



1 σχόλιο:

  1. Πολυ ωραία ανάρτηση κυριά και τα λέτε όλα ακριβώς έτσι όπως είιναι θα μπορούσατε να δημοσιεύετε την πρωτη μας ιστορία αν θέλετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή