pimp myspace profile

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τα αγαπημένα μας βιβλία (2)


Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου σήμερα και οι μαθητές της Ε΄τάξης Κουτσελιού Ιωαννίνων σας προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία


Χρήστος Τσιώτ.
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι "Τα μαγικά μαξιλάρια". Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Ευγένιος Τριβιζάς και εικονογράφος ο Βαγγέλης Παυλίδης. Οι ήρωες του βιβλίου είναι ο Αρπατίλαος, ο Τίτλιος Ξεφτίλας, ο Σαβρίλος Βρεσέλιος κ.α. Αναφέρεται στην ιστορία μιας πόλης, της Ουρανούπολης, στην οποία ο βασιλιάς έφτιαξε  μαγικά μαξιλάρια και τα άλλαξε με τα παλιά μαξιλάρια των κατοίκων της πόλης...
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ, γιατί όταν το διάβαζα με ταξίδευε. Ήταν σαν να ήμουν κι εγώ ένας από τους ήρωες της ιστορίας. Επίσης γέλασα πολύ με τις παράξενες λέξεις και τα ονόματα των ηρώων.




Νικολέτα Ματ.
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι "Το ημερολόγιο μιας ξενέρωτης 1" Αυτή που το΄γραψε λέγεται Ρέιτσελ Ρενέ Ράσελ. Το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από τη Λυδία Κολύδα.
Είναι διάφορες ιστορίες που διαδραματίζονται στην κλίκα των ΔΗ.ΘΕ.Ν (Δημοφιλείς Θεοί και Ντίβες). Κεντρικό πρόσωπο η Νίκη Μάξουελ που αφηγείται τις περιπέτειες της.
Διαβάστε το! Ευκαιρία για δυο ώρες γέλιο.




Μαρία Δ.
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι"Το κορίτσι με τις δύο μητέρες".Αυτό το βιβλίο το΄γραψε ο Ι.Δ. Ιωαννίδης. Εκδόθηκε το 1994 και έχει 72 σελίδες. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Σπύρος Γούσης. Το βιβλίο  μιλάει για μια υιοθεσία.
Ήταν κάποτε ένα κοριτσάκι που ζούσε σ΄ένα κάστρο. Μια μέρα το κάστρο έπιασε φωτιά και η μητέρα της θέλησε να σώσει το πολυτιμότερο πράγμα γι΄αυτήν, ένα ρουμπίνι. Το κοριτσάκι βρέθηκε να ζει με  μια άλλη γυναίκα που την αγάπησε πολύ και την ονόμασε Λουλούδι. Ύστερα από χρόνια η πραγματική της μητέρα επιστρέφει και την παίρνει  μαζί της. Όμως με ποια από τις δυο γυναίκες θέλει να ζήσει το κορίτσι; Τι θα γίνει στο τέλος;




Ειρήνη
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι "Εγώ κι η Κλάρα κι ο σκύλος μας ο Μυρίζος" Το έγραψε ο Dimiter Inkiow.Μεταφράστηκε από τη Ρένα Καρθαίου. Το εικονογράφησε ο Βάλτερ Ράινερ.
Το βιβλίο αυτό έχει πολλές ιστορίες που πρωταγωνιστεί η Κλάρα, ο σκύλος και ο αδερφός της. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ η ιστορία που μάθαινε η Κλάρα στον αδερφό της να γράφει.



Μαρία Μπ.
Το βιβλίο που θα σας παρουσιάσω λέγεται "Οι Νεράιδες των ευχών- Η Τριανταφυλλιά και το χαρούμενο σκυλάκι". Γράφτηκε από τις: Κέιτ Μπλουμ & Έμα Πακ. 
Στο βιβλίο αυτό τέσσερις νεράιδες - η Μαργαρίτα, η Καμπανούλα, η Κισώ και η Τριανταφυλλιά- πρέπει να φτιάξουν ένα άρωμα για τη βασίλισσα. Όταν πήγανε να πάρουν τα υλικά, γνώρισαν τη Νίνα, ένα κοριτσάκι που ήθελε ένα σκυλάκι. Οι νεράιδες θέλουν να πραγματοποιήσουν την ευχή της. Τι θα κάνουν τελικά; Για να το μάθετε πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο.
Εμένα μου άρεσε πολύ γιατί έχει περιπέτεια και γιατί το ύφος του ήταν συναισθηματικό, διδακτικό, οικείο. Με άριστα το δέκα θα του έβαζα 10.


Όλγα
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι  " Εγώ είμαι η αρχηγός". Το έχει γράψει η Ρένα Ρώση-Ζαίρη και το έχει εικονογραφήσει ο Σπύρος Γούσης. Μου αρέσει αυτό το βιβλίο, γιατί κάνει τα παιδιά να γελούν και έχει πολύ ωραίες εικόνες.




Σοφία


Το αγαπημένο μου βιβλίο έχει τίτλο" Η περιπέτεια στη Λιχουδανία". Οι συγγραφείς του είναι δύο: η Κατερίνα Μουρίκη και η Κυριακή Ζακχαίου. Εικονογράφος είναι η Πέγκυ Φούρκα. 
Αναφέρεται στην περιπέτεια που έζησαν κάποια παιδιά .Τα παιδιά έπεσαν σε μια μαγική τρύπα, που τους έβγαλε στη Λιχουδανία. Εκεί υπήρχε η μάγισσα Τουλούμπα, που τους τάιζε πολλά γλυκά για να παχύνουν.  Τα παιδιά φώναξαν τη φίλη τους Νάντια να τα βοηθήσει να ξαναγίνουν αδύνατα.
Το βιβλίο αυτό μου αρέσει γιατί μιλάει για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Σας λέω να το διαβάσετε , γιατί θα μάθετε πολλά για την υγιεινή διατροφή.


Διονυσία
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι «Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας». Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Χρήστος Μπουλιώτης και εικονογράφος η Νίνα Σταματίου.
Όλα τα γεγονότα του βιβλίου γίνονται σε ένα μεγάλο λιβάδι. Εκεί ήταν κάποτε μια πανέμορφη λεύκα ολομόναχη. Κάποιος αγόρασε το διπλανό χωράφι κι έδενε εκεί κάθε μέρα το άλογό του.Έτσι δημιουργήθηκε μια όμορφη και παράξενη αγάπη ανάμεσα στο άλογο και τη λεύκα.
Μου αρέσει πολύ αυτή η ιστορία γιατί μας δείχνει ότι δε θα πρέπει να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Δε θα πρέπει να διακρίνουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος , τη θρησκεία ή την εθνικότητά τους. Γι΄αυτό σας προτείνω να το διαβάσετε και σίγουρα θα σας αρέσει




Χριστίνα
Το αγαπημένο μου παραμύθι είναι "Η πίπα της μάγισσας". Το έχει γράψει ο Τζιάνι Ροντάρι. Εικονογράφος του παραμυθιού είναι ο Νίκος Μαρουλάκης και τη μετάφραση έχει κάνει η Λένα Ταχμαζίδου. Το βιβλίο μου άρεσε πολύ, ήταν πολύ ευχάριστο για μένα.






Δήμητρα
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι "Αν ήμουν μπαλαρίνα" .Γράφτηκε από την Rosie  Shelley. Είναι εκδόσεις Σαββάλας και μεταφράστηκε από την Παρασκευή Αυγουστινού. Διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, σε μια σχολή χορού. Οι ήρωες του βιβλίου είναι: η Άννα , ο Ανδρέας, η Νεφέλη και η κ.Τατιάνα, η δασκάλα του χορού. Σε αυτή τη σχολή μαθαίνουν μπαλέτο. Προετοιμάζονται για την πρώτη παράσταση που θα δώσουν.
Αυτό το βιβλίο μου αρέσει , γιατί αναφέρεται στο χορό. Το μπαλέτο και γενικά ο χορός μου αρέσει πολύ. Επίσης σου δίνει κάποιες κοριτσίστικες συμβουλές και κάποια βήματα και κινήσεις στο χορό.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραια θα ειναι ολα τα βιβλια αυτο το συμπερανω με τις ωραιες συντομες περιλιψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή