pimp myspace profile

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Στο εργαστήριο του Χρήστου Δήμου

Το εργαστήριο του  Χρήστου Δήμου επισκεφτήκαμε την Τετάρτη που μας πέρασε. Ο γνωστός εικονογράφος παιδικών βιβλίων μας καλοδέχτηκε  στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του , μας μίλησε για τη ζωή του, για την τέχνη του και την επαγγελματική του πορεία.



Μας έδειξε τα εργαλεία της δουλειάς του και διάφορες κατασκευές του,

μας έδωσε να επεξεργαστούμε και να θαυμάσουμε τα πρωτότυπα έργα του,

                              μας αποκάλυψε μικρά μυστικά της τεχνικής του,

                               μας έδωσε τα μολύβια του  να ζωγραφίσουμε.


Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη ζεστή  φιλοξενία του!


Ο Χρήστος Δήμος κατάγεται από το Κουτσελιό  Ιωαννίνων. Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με το κινούμενο σχέδιο, δουλεύοντας στην Ελλάδα σε διαφημιστικές ταινίες, video clip και τηλεοπτικές σειρές. Έζησε στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με την Warner Bros για την παραγωγή της ταινίας Space Jam. Έχει λάβει μέρος και σε άλλες κινηματογραφικές ταινίες κινουμένου σχεδίου. Το 1997 επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους για τη δημιουργία cd-rom και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.Έχει εικονογραφήσει πάνω από 100 τίτλους βιβλίων. Επίσης έχει εικονογραφήσει το βιβλίο Γλώσσα Γ’ Δημοτικού "Τα απίθανα μολύβια". Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 


Επισκεφτείτε τη σελίδα που ακολουθεί για να μάθετε περισσότερα για εκείνον από παλαιότερη συνέντευξη που μας είχε δώσει.
http://olohmerokoutselio.blogspot.com/2011/03/blog-post_09.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου