pimp myspace profile

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σε έναν νέο "δρόμο" επικοινωνίας και ενημέρωσης, το διαδίκτυο, αναφερόταν το μάθημα που κάναμε σήμερα στη Γλώσσα  και τη Μελέτη Περιβάλλοντος. Ο δρόμος αυτός είναι αρκετά γνωστός σε μας. Τον "περπατήσαμε " φέτος στην τάξη μας πολλές φορές . Περιπλανηθήκαμε στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου για να αναζητήσουμε πληροφορίες,να ερευνήσουμε ένα θέμα,  να γνωρίσουμε έναν τόπο , να ακούσουμε μουσική, να μάθουμε παίζοντας ,να ολοκληρώσουμε το etwinning project στα Αγγλικά , να αναρτήσουμε εργασίες  μας στο blog της τάξης , να δούμε βίντεο , να προτείνουμε τα βιβλία που διαβάσαμε, να διαβάσουμε ψηφιακά βιβλία, να επικοινωνήσουμε με αγαπημένους μας συγγραφείς με emails  και skype, να προβάλουμε τον τόπο μας κ.ά 

Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του Διαδικτύου όμως υπάρχουν κάποιοι σοβαροί  κίνδυνοι για τα παιδιά, γι΄αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη χρήση του. Κίνδυνοι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές , αλλά δεν βλάπτει να τους ξαναδούμε μια φορά ακόμα.


Τι πρέπει να προσέχουμε στο διαδίκτυο… 

• Τα άτομα που γνωρίζετε στο ∆ιαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Μπορεί να σας λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. 

Μην δίνετε ποτέ τα προσωπικά σας στοιχεία,  ούτε να αποκαλύπτετε σε άλλους χρήστες του ∆ιαδικτύου πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας, την οικογένειά σας ή το σχολείο σας. 

Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε. 

Να είστε επιφυλακτικοί ως προς την αποδοχή όσων διαβάζετε στο ∆ιαδίκτυο ή αυτών που σας λένε  οι άλλοι χρήστες του.

Συζητήστε με τους δασκάλους σας,  τους γονείς σας και με πρόσωπα που εμπιστεύεστε για τις δραστηριότητες σας στο ∆ιαδίκτυο,  ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσετε οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο. 

Μην ανοίγετε μηνύματα e-mail  και επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους αποστολείς με περίεργα θέματα (subject)  ή χωρίς θέμα.  Είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ιούς και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή σας. 

Μην χρησιμοποιείτε άκριτα οποιοδήποτε πρόγραμμα βρίσκετε στο ∆ιαδίκτυο.  ∆εν είναι όλα τα προγράμματα ασφαλή ακόμα και αν εμφανίζονται ως παιχνίδια. 




Ενημερώνομαι για να "σερφάρω" πάντα με ασφάλεια.
Κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα για περισσότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου