pimp myspace profile

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βιβλία του Τριβιζά που προτείνουν η Μαρία, η Παναγιώτα και η Λαμπρινή



Ο Ιγνάτιος και η γάτα



Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παυλίδης
Εκδόσεις: Καλέντης

Μια  φορά κι έναν καιρό στη Φουρφουμβέργη σε μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη ζούσε ένας ποντικός, ο Ιγνάτιος. Ο Ιγνάτιος ήθελε να γεμίσει με γνώσεις το κεφάλι του. Έτσι έτρωγε κάθε πρωί , μεσημέρι και βράδυ ένα ολόκληρο βιβλίο. 
Μια μέρα σε μια σελίδα είδε μια γάτα. Άρχισε να την τρώει και όταν τελείωσε έτρεξε στην οικογένειά του και είπε πώς έφαγε μια γάτα.Από τότε έγινε ήρωας κι όλοι τον θαύμαζαν. 
Τι θα γίνει όμως όταν θα εμφανιστεί μια αληθινή γάτα μπροστά του;

Μαρία Μπακ.



Η Φιφή και η Φωφώ, οι δυο φαντασμένες φάλαινες




Συγγραφέας: ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Εικονογράφος: ΛΙΑΠΗ ΒΑΛΛΥ
Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

Δύο πελώριες, καυχησιάρες φάλαινες, η Φιφή και η Φωφώ,τρώνε τρώνε χωρίς σταματημό, για να μάθουμε διαίρεση και πολλαπλασιασμό.

Παναγιώτα Τασ.






Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων


Συγγραφέας: ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Εικονογράφος: ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

Δυο χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην κοιλάδα με τις μοβ τσουκνίδες. Η χώρα των Ούφρων και η χώρα των Τζούφρων. 
Αρχηγός των Ούφρων  ήταν ο Φοζ-Φοζ Γκαφούζ. Ο επονομαζόμενος Τζουφροφάγος. Αρχηγός των Τζούφρων ήταν ο Μουζ-Μουζ Καραμούζ. Ο επονομαζόμενος Ουφροφάγος.
 Ο Φουζ-Φουζ παρήγγειλε χίλια κανόνια και του έφεραν χίλια κανό. Ο Μουζ-Μουζ παρήγγειλε χίλια μπαζούκας και του έφεραν χίλια μπουζούκια. Τι θα γίνει άραγε σ΄αυτόν τον πόλεμο ; 

Λαμπρινή-Μαρίνα




Τα μαγικά μαξιλάρια



Συγγραφέας: ΕΥΓΈΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Εικονογράφος: ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

Ο Αρπατίλαος, ο βασιλιάς της Ουρανούπολης, έχει βάλει πολύ σκληρούς όρους στο βασίλειό του. Δεν επέτρεπαν καμιά αργία στους κατοίκους και τους είχαν απαγορεύσει πολλά πράγματα π.χ. το λόξιγκα. 
Ο κόσμος φώναζε και παραπονιόταν. Έτσι ο Αρπατίλαος και οι αυλικοί του έφτιαξαν τα εφιαλτικά μαξιλάρια. Όποιος κοιμόταν σ΄αυτά θεωρούσε τον βασιλιά άγιο σε σχέση μ΄αυτά που έβλεπε στους εφιάλτες του. 
Μια μέρα ο δάσκαλος της Ουρανούπολης έμαθε το μυστικό. Μαζί με τους μαθητές του φτιάχνουν τα αντιεφιαλτικά μαξιλάρια και τα όνειρα και οι ελπίδες ξαναγυρίζουν στους κατοίκους της χώρας. 


Λαμπρινή-Μαρίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου