Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Κι άλλος Τριβιζάς

 Ο Γκουντονοφάγος παθαίνει αμνησία

Συγγραφέας: Τριβιζάς Ευγένιος
Εκδότης: Πατάκης
Κατηγορία: Τριβιζάς

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο ζωάκι του κόσμου ο Γκουντούν ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά τον σώζει από τον Γκουντονοφάγο. Έτσι η Χαρά γνωρίζει το Γκουντούν κι ο Γκουντούν τη Χαρά κι από τότε αρχίζουν οι μυστικές τους περιπέτειες.
Χρήστος  Τσίμ.                                   Το βουνό της τύχης 


Συγγραφέας : Τριβιζάς Ευγένιος
Εικονογράφος : Ελευθερίου Βαγγέλης 

Εκδότης : Πατάκης

Το βιβλίο αυτό μας μιλάει για τη Χαρά και το Γκουντούν, το μυστηριώδες ζωάκι της, και το ταξίδι τους στο βουνό της τύχης.  
Το Γκουντούν τρώει μόνο τετράφυλλα τριφύλλια και ξαφνικά ανακαλύπτει πως  είχαν τελειώσει. Τρεις νάνοι του λένε πως τετράφυλλα τριφύλλια θα βρει μόνο στο βουνό της τύχης, αλλά θα πρέπει να περάσει πρώτα από τη χώρα της Ατυχίας.'Υστερα από πολλές περιπέτειες θα φτάσουν στο βουνό της τύχης και εκεί θα μάθουν πως τα τετράφυλλα τριφύλλια δε φυτρώνουν με σπόρους αλλά με φιλάκια.
Διονυσία
Ο Άρης ο τσαγκάρης

Συγγραφέας: ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Εικονογράφος: ΒΑΒΟΥΡΗ ΕΛΙΖΑ 

Εκδόσεις: Μίνωας


Κάποτε ζούσε μέσα στο δάσος ο Άρης ο τσαγκάρης. Ο Άρης κάθε μέρα δούλευε κι έφτιαχνε παπούτσια για ζώα.  Όταν ερχόταν ένα πουλί του έλεγε να βάλει το πόδι του σ ένα ταψί με μπογιά και στη συνέχεια να το ακουμπήσει σ΄ένα χαρτί.  Όταν ερχόταν ένα κουνούπι του έβαζε το πόδι σ΄ένα κουτάλι με μπογιά. Όταν ερχόταν ένα ζώο της θάλασσας του έβαζε το πόδι σε μια σκάφη με μπογιά. Κάπως έτσι ο Άρης ο τσαγκάρης έφτιαχνε παπούτσια σε όλα τα ζώα της γης.
Μαρία Μπακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου