pimp myspace profile

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού

Επίσκεψη στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού "Ζαγόρι" θα κάνουμε αύριο και για να μην πάμε αδιάβαστοι ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω



1. Το νερό αντλείται από τη πηγή υδροληψίας-γεώτρηση και περνάει από το πρώτο φίλτρο όπου με τη βοήθεια του μανόμετρου ελέγχεται η πίεση του νερού, πράγμα απαραίτητο για τη σωστή παροχή και κυκλοφορία του.

2.  Έπειτα μέσω των ανοξείδωτων σωληνώσεων το νερό μεταφέρεται στη πρώτη δεξαμενή όπου και ηρεμεί για λίγο και γίνεται το δεύτερο φιλτράρισμα , ώστε να γίνει καλύτερος καθαρισμός του νερού από τους μικροοργανισμούς».



3. Στη συνέχεια  εισέρχεται στη δεύτερη δεξαμενή και προετοιμάζεται για το τρίτο και τελικό φιλτράρισμα .

4. Μετά από συνεχείς μικροβιολογικούς ελέγχους και σίγουροι πια για τη καθαρότητα του νερού προχωρούν στο σύστημα εμφιάλωσης


Η μηχανή εμφιάλωσης τροφοδοτείται με κενές φιάλες τις οποίες προμηθεύονται από κατάλληλες εταιρίες παρασκευής φιαλών, ενώ πολλές εταιρίες διαθέτουν στις μέρες μας οι ίδιες μηχανές κατασκευής για μείωση του κόστους παραγωγής. Τα προπλάσματα(preform), τα οποία αρχικά θερμαίνονται κατά ζώνες στους 120 oC με υπέρυθρη ακτινοβολία αποτελούν τη πρώτη ύλη για τις συγκεκριμένες μηχανές.

Παίρνουν τη τελική τους μορφή αφού ψυχθούν και στη συνέχεια με αερομεταφορείς και χωρίς ανθρώπινη επαφή μεταφέρονται στη μηχανή εμφιάλωσης η οποία παραμένει κλειστή σε πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον για αποφυγή επιμολύνσεων. Στο κλειστό αυτό σύστημα της μηχανής, οι φιάλες πλένονται για προληπτικούς λόγους και για την τελική αποστείρωση τους και γεμίζονται με το τελικό προϊόν, το νερό.

5.Αφού πωματιστούν βγαίνουν στο ελεύθερο περιβάλλον με τη βοήθεια γραμμών μεταφοράς ή αλλιώς με τη βοήθεια μεταφορικών ταινιών για τις υπόλοιπες διαδικασίες

6. Στη συνέχεια, γίνεται η επικόλληση ετικετών στη μηχανή ετικετοποίησης, ενώ ταυτόχρονα κωδικοποιούνται οι φιάλες με το λεγόμενο load number, το οποίο και μας δείχνει την ημερομηνία παραγωγής του προϊόντος, την ημερομηνία λήξης και τον αριθμό παραγωγής της παρτίδας.

7. Τέλος, οι φιάλες προωθούνται και συσκευάζονται ανάλογα με τη ζήτηση στη κατάλληλη συσκευασία χαρτοκιβωτίων ή συρρικνωμένου φιλμ συσκευασίας σε 6, 12 ή 24 φιάλες και παλετοποιούνται ενώ οι παλέτες τυλίγονται με προστατευτικές μεμβράνες και τοποθετούνται στο χώρο αποθήκευσης στους 18 oC.

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΕΧΆΣΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΆ ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΘΑ ΈΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΨΑΧΝΑ. ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΛΆ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή