pimp myspace profile

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Γιολάντα Τσιαμπόκαλου


     Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου με χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει μέσω skype. Έτσι πολύ σύντομα θα΄χουμε μια διαδικτυακή συνάντηση μαζί της Εμείς ήδη διαβάζουμε βιβλία της και συγκεντρώνουμε πληροφορίες για κείνη από το διαδίκτυο. Μας έχει εντυπωσιάσει το πόσο δραστήρια είναι. Να τι μάθαμε :

Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, πιο γνωστή ως Sadahzinia, γεννήθηκε το 1977. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών ενώ ήδη είχε αρχίσει να ασχολείται με τη μουσική καθώς από το 1994 είναι μέλος των Active Member. 
Το πρώτο της βιβλίο ήταν το "Χρέωσέ τα στη φωτιά" (Ελληνικά Γράμματα), μια συλλογή στίχων και φωτογραφιών των Active Member. 
Το 2001 κυκλοφορεί "Η όμορφη Βασιλική - Μια Σταχτοπούτα απ` τη Ρωσία" (εκδόσεις Καστανιώτη) και ακολουθεί "Ο Κύριος Αλφάλφα", το "Ντιριγκόου - Ντιριμπάι" (που έχει μεταφραστεί στα αλβανικά), το "Άμα βάψεις το λαγό κόκκινο σαν το αυγό" και το "Αν κεράσεις παγωτό ένα γάτο χνουδωτό". 
Το καλοκαίρι του 2003 παρουσίασε στο Θέατρο Πέτρας, το γραμμένο από την ίδια θεατρικό έργο Ο Μάγος της Φωτιάς, έργο που την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και σε βιβλίο. 
Έχει μεταφράσει στα ελληνικά την βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων του Κρόκετ Τζόνσον "Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος", το βιβλίο "Ο γύρος του κόσμου σε 80 παραμύθια" της Νίκολα Μπάξτερ και το έργο της Geraldine Mc Caughrean "Not the end of the world" (Whitbread Αward παιδικού μυθιστορήματος το 2004). Από το 2004 αρθρογραφεί στην παιδική εφημερίδα "Ερευνητές" της Καθημερινής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου