pimp myspace profile

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Οι μαθητές αρθρογραφούν, μέρος 2ο


                       Τα κατεψυγμένα Γιάννενα
    Η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων μπήκε για τα καλά στην κατάψυξη! Η παγωνιά ήταν τόση μεγάλη αυτές τις μέρες στην πόλη μας που η πανέμορφη λίμνη μας έγινε ένα τεράστιο παγάκι.
   Μετά από πάρα πολλά χρόνια η θερμοκρασία στην πόλη μας κατέβηκε σχεδόν στους -20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παγώσουν τα πάντα. Οι δρόμοι έγιναν πολύ επικίνδυνοι. Σωλήνες ύδρευσης έσπασαν σε πολλές περιοχές του νομού. Τα δέντρα θύμιζαν τους σταλακτίτες του σπηλαίου Περάματος. Τα καλοριφέρ, τα τζάκια και οι σόμπες δεν έσβηναν μερόνυχτα.
   Το χιόνι είχε ασπρίσει όλα τα βουνά και ήταν υπέροχο το θέαμα.Το χιονοδρομικό κέντρο στο Μέτσοβο είχε γεμίσει ανθρώπους όλων των ηλικιώνπου πήγαν να χαρούν το χιόνι. Στα Ζαγοροχώρια ο χιονοπόλεμος δε σταμάταγε.Αλλά το ωραιότερο θέαμα στην πόλη μας ήταν η παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων που θύμιζε ένα απέραντο παγοδρόμιο.
   Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε τα ωραία,φιλόξενα και "παγωμένα" Γιάννενα με τους τόσο ζεστούς ανθρώπους τους για να περάσετε αξέχαστα.
Διονυσία

  
                     Πατινάζ στη λίμνη με απρόοπτα
   Στην πόλη μας, τα Ιωάννινα, ο χειμώνας είναι κρύος και βαρύς. Βροχές , βοριάδες και πολύ χιόνι μας επισκέπτονται συχνά. Φέτος, μέχρι τώρα δεν έχει ρίξει χιόνι εκτός από τα βουνά. Τις τελευταίες είκοσι μέρες όμως η θερμοκρασία έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά , με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν παγώσει, οι βρύσες να σπάνε και οι μετακομίσεις να γίνονται με δυσκολία.
   Μια τέτοια παγωμένη μέρα ξεκινήσαμε με τους γονείς μου να πάμε στη λίμνη που είχαμε ακούσει ότι είχε παγώσει. Μόλις φτάσαμε το θέαμα ήταν πολύ εντυπωσιακό. Η λίμνη είχε παγώσει και μερικά παιδιά έκαναν πατινάζ πάνω στα παγωμένα νερά. Εγώ με την αδερφή μου πήγαμε να μπούμε μέσα αλλά οι γονείς μας δε μας άφησαν.
  Σε μια στιγμή ακούσαμε φωνές και βλέπουμε ένα παιδί να έχει πέσει κάτω και τα άλλα παιδιά να προσπαθούν να το τραβήξουν έξω. Ο πάγος είχε σπάσει σ΄αυτό το σημείο και ευτυχώς τ΄άλλα παιδιά κατάφεραν να το βγάλουν έξω.
  Μετά από αυτό το γεγονός κατάλαβα πως οι γονείς μου είχαν δίκιο κι πως δεν πρέπει να παίζεις με τα καιρικά φαινόμενα.
Νικολέτα Αλ.


            Τα Σερβιανά έγιναν Βόρειος πόλος
  Τελευταία κάνει πολύ κρύο. Στο χωριό έχουμε μια λούτσα και έχει παγώσει. Τα παιδιά βρήκαν παιχνίδι να περπατάνε πάνω στον πάγο. Οι βρύσες στα σπίτια έχουν παγώσει, οι δρόμοι γλιστράνε πολύ και γίνονται πολλά ατυχήματα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ακόμα κι αν έχουν αυτοκίνητα δεν μπορούν να μετακινηθούν γιατί παγώνουν.
   Οι θερμοκρασίες είναι πολικές. Έφτασαν τους -15C . Ας ελπίσουμε ότι αυτό το καιρικό φαινόμενο δεν θα κρατήσει πολύ , γιατί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Δήμητρα

                        Ποδόσφαιρο στον πάγο
   Επεισοδιακός ο  αγώνας της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ .Οι παίχτες αναγκάστηκαν να παίξουν σε παγωμένο γήπεδο. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσαν το γρασίδι του γηπέδου και ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση. 
Κωνσταντίνος

                    Ζώντας στους -12C
   Στο χωριό Γορίτσα εδώ και πολλές μέρες η θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν.Αυτό συμβαίνει τα βράδια του χειμώνα. Οι δρόμοι πάγωσαν και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να πάνε στις δουλειές τους. Χρειάζεται προσοχή από όλους.
Χρήστος Σ.

                      Κρύος τσουχτερός χειμώνας
   Κάθε εποχή του χρόνου έχει τη δική της ομορφιά. Ο χειμώνας με τις παγωνιές και τα κρύα είναι πολύ όμορφος, ειδικά όταν ρίξει και τα χιόνια του.
  Στο δικό μου χωριό δε χιόνισε φέτος, αλλά κάνει πολύ κρύο. Οι μεγαλύτεροι και οι παππούδες λένε πως χρόνια έχει να κάνει τόσο κρύο και τόση παγωνιά. Η θερμοκρασία έπεσε πολύ χαμηλά, στους μείον δώδεκα βαθμούς .
  Θυμάμαι πέρυσι που είχε χιονίσει και παίζαμε με τους φίλους στις χιονισμένες αυλές. Θα ήθελα πολύ να ρίξει και φέτος λίγο χιονάκι και να ασπρίσουν τα πάντα.
Χρήστος Τσιωτ.

                 Το τριφύλλι στην κατάψυξη
Στις 15/01/12 στο γήπεδο Ζωσιμάδες ο Πας Γιάννενα αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.
 Μόλις βγήκαν οι ομάδες στο γήπεδο για να αρχίσει ο αγώνας, διαπίστωσαν ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν παγοδρόμιο. Ο διαιτητής απομάκρυνε τους παίχτες μέχρι να μπει το μηχάνημα να σπάσει τον πάγο. Αυτό δεν έγινε ποτέ γιατί δεν υπήρχε μηχάνημα κι ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση 40 λεπτών.
Αλέξανδρος

                          Βοήθεια, φωτιά...
Μαύρους καπνούς είδαν ξαφνικά οι κάτοικοι στο Χαροκόπι την περασμένη εβδομάδα. Ήταν πυρκαγιά που ξέσπασε στο οικόπεδο ενός σπιτιού.   Είχε αέρα και κινδύνευαν να πιάσουν φωτιά και άλλα σπίτια του χωριού.Η πυροσβεστική έτρεξε να τη σβήσει. Ευτυχώς κατάφεραν να τη σβήσουν . Τέλος καλό, όλα καλά.
Παναγιώτα

                 Τα ζώα εξαφανίζονται
Σκέφτεστε τι ωραία που θα ήταν η ζωή χωρίς σκοτωμένα ζώα;
 Εσείς οι μεγάλοι πρέπει να προσέχετε περισσότερο με τα αμάξια γιατί  μπορεί να σκοτώσετε κάποιο ζώο. Κι εσείς οι κυνηγοί. Δεν τα λυπάστε τα καημένα τα ζώα; Κρίμα δεν είναι; Θέλουν κι αυτά να ζήσουν. Φροντίστε τα , ταΐστε τα, δώστε τους νερό. Μην τα σκοτώνετε! Είναι μεγάλο λάθος.
Νικολέτα Μ.

                                         Ληστεία στη Γορίτσα
Την Παρασκευή 18/01/12 τα ξημερώματα ληστές παραβίασαν την πόρτα του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στη Γορίτσα Ιωαννίνων. Πήραν από το παγκάρι 1000€. Ο παπάς της εκκλησίας κάλεσε την αστυνομία το Σάββατο το πρωί. Οι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα και κάνουν έρευνα για να βρουν τους ληστές.
Λευτέρης Κωσ.

                                                 Κρύο
  Κρύο τσουχτερό λένε τις τελευταίες μέρες οι ειδήσεις σε όλη τη χώρα. Πραγματικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω να κάνει τόσο πολύ κρύο. Αφού , όπως λένε, το θερμόμετρο αγγίζει τους -17 βαθμούς. Με τόσο κρύο ντυνόμαστε με πιο χοντρά ρούχα. Φυσικά δε λείπουν από πάνω μας τα γάντια, το κασκόλ και το σκουφάκι.
  Κάθε πρωί έξω όλα είναι παγωμένα.  Όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν μπορούμε να βγούμε έξω να παίξουμε. Ακόμη και η λίμνη της πόλης μου, πάγωσε. Είχε πολλά χρόνια να παγώσει, λένε οι μεγαλύτεροι.
  Το κρύο έφερε κι άλλα προβλήματα σε διάφορα χωριά και πόλεις. Όπως για παράδειγμα κάποια απ΄αυτά αποκλείστηκαν από τα χιόνια. Πολλά σπίτια στο χωριό μου έμειναν μερικές μέρες χωρίς νερό, αφού πάγωσαν οι σωλήνες.
 Πιστεύω ότι πρέπει να κάνει κρύο το χειμώνα, αλλά όχι τόσο πολύ.
Μαρία Δ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου