pimp myspace profile

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Δυο παπούτσια με καρότσι
   Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

  Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή. Είναι μια αφορμή για να έρθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των ατόμων αυτών. Τα παιδιά της τάξης μας  προσπάθησαν χθες να μπουν για λίγο στη θέση τους και να βιώσουν την καθημερινότητά τους. Γρήγορα διαπίστωσαν τι σημαίνει να κινείσαι στην αυλή χωρίς να βλέπεις, να θες να παίξεις κυνηγητό αλλά να μην έχεις τη δυνατότητα, να μην μπορείς να ζητήσεις  το κουλούρι σου στο κυλικείο, να μην μπορείς ν΄ακούσεις τις φωνές των συμμαθητών σου ή το κουδούνι. Συνειδητοποίησαν πως μια συνηθισμένη κίνηση γι αυτούς για κάποιους άλλους είναι ολόκληρος αγώνας. Ένας αγώνας που γίνεται πιο εύκολος μόνο αν έχουν την αποδοχή και τη  συμπαράσταση όλων μας.

2 σχόλια:

  1. Μέσα από αυτήν τη δοκιμασία μάθαμε τι πραγματικ σημαίνει να είσαι ανάπηρος.Έτσι θα σεβόμασται περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που κάναμε μια μέρα ήταν αρκετά δύσκολο και νιόσαμε όλοι μας πολύ άσχημα.Σε εμένα που είχατε δέσει το στόμα δεν μπορού να μιλίσω,στο Λευτέρη που είχατε δέσει τα πόδια δεν μπορούσε να περπατήσει,στη Λαμπρινή που της είχατε βάλει κάτι στα αυτιά δεν μπορούσε να ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή