pimp myspace profile

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Χρήστος Δήμος μας μιλάει για τα κόμικς


             Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των κόμικς πραγματοποιήσαμε  σήμερα στη σχολική μας αίθουσα. Οι μαθητές τρίτης και τετάρτης τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά συστατικά της ξεχωριστής αυτής τέχνης με τη βοήθεια του γνωστού εικονογράφου παιδικών βιβλίων, κ.Χρήστο Δήμο. 

           Ο Χρήστος Δήμος βοήθησε τα παιδιά  να καταλάβουν ποια είναι η διαδικασία που προηγείται μέχρι να  φτάσει το περιοδικό κόμικ στα χέρια τους. Τους τόνισε τη μεγάλη προσοχή που δίνει ο σκιτσογράφος στο χρόνο και τον τόπο που εξελίσσεται το σενάριο και πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι λεπτομέρειες για ένα καλό αποτέλεσμα. Πώς για παράδειγμα στα κόμικς του Αστερίξ, που εμείς ασχολούμαστε αυτές τις μέρες, μεταφέρεται μέσα από τις εικόνες η εποχή και η περιοχή στην οποία έζησαν και έδρασαν οι Γαλάτες πολεμιστές.


        Ακούραστος  απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και έλυσε όλες τις απορίες μας π. χ. πώς είναι το χαρτί στο οποίο δουλεύει, πώς χωρίζει τη σελίδα ,πόσα προσχέδια κάνει,  πώς καταλήγει στη μορφή που θα χει ένας ήρωας, πώς του δίνει κίνηση ή συναίσθημα, πώς περνά από το προσχέδιο στο μελάνωμα, πώς βάζει τα "μπαλόνια", πώς βάζει το χρώμα στο σκίτσο του, με ποιους συνεργάζεται για το τελικό αποτέλεσμα κ. ά. 

Μας έδειξε πώς με κάποιες εύκολες γραμμές μπορούμε να κάνουμε και μεις ένα σκίτσο  ,επειδή όμως δεν είχαμε άλλο χρόνο μας προσκάλεσε στο εργαστήριό του για να δούμε πώς δουλεύει στο χώρο του και  να σκιτσάρουμε κι εμείς με τα εργαλεία της δουλειάς του. Με χαρά δεχτήκαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία τη μέρα της επίσκεψης .

1 σχόλιο: