pimp myspace profile

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους, Ν. Ανδρικόπουλος


Εκδότης: Καλέντης



Η γνωριμία μας με το έργο του Νικόλα Ανδρικόπουλου συνεχίζεται. Σειρά έχει ένα καταπληκτικό βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε ο ίδιος. Μια ιστορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και την προσφυγιά, που εξηγεί στα παιδιά πως η διαφορετικότητα αποτελείται από χρώματα. Και όπως λέει ο ίδιος για να μας δείξει πόσο απαραίτητη είναι: Φαντάσου άχρωμο ουράνιο τόξο, φαντάσου άχρωμο ανθρώπινο κόσμο.


Η Λαμπρινή είχε διαβάσει το βιβλίο και μας το παρουσιάζει με το δικό της τρόπο.
<< Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να μας πει να μην είμαστε ρατσιστές.Λέει ότι κάποτε ήταν ένας κόκκινος άνθρωπος σε μια χώρα που ήταν όλοι άσπροι. Οι υπόλοιποι δεν τον ξεχώριζαν μέχρι που ξαφνικά μια μέρα  κανείς δεν του μιλούσε. Από τότε τον αντιμετώπιζαν σαν να είναι ανώτεροί του. Αυτό δεν αντέχεται! Έτσι πήρε τα πραγματάκια του και πήγε σε άλλη χώρα, έχοντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Εκεί που πήγε ήταν όλοι σαν κι αυτόν ,αφού όμως ήταν ξένος δεν τον δέχονταν ως ίσο και τον έβαλαν φυλακή.
Το βιβλίο δεν τελειώνει εκεί, έχει και συνέχεια. Ο στόχος του είναι να μας κάνει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να μειώνουμε ανθρώπους που δεν είναι όπως εμείς. Αυτό το μήνυμα μας το περνάει ωραία με τον τρόπο που είναι γραμμένο και με τις περίεργες, μα τόσο ξεχωριστές και ωραίες ζωγραφιές .>>


2 σχόλια:

  1. Αυτό το βιβλίο με τους παράξενους ανθρώπους σου μαθενει να μην ξεχωρίζεις τους άλους ανθρώπου που δεν είναι ίδει με εμάς να νιώθουμε όλοι ίσοι.Είναι ωραίο να είμαστε όλοι διαφορετικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γεγονός που μου άρεσε πιρισσότερο είναι αυτό που ο Πορφύριος έβαλε το ποδί του και έπεσε ο τύπος με το τσουβάλι που κυνήγαγε τα παιδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή