pimp myspace profile

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα παραμύθια της Μαρίας

Χάνσελ και Γκρέτελ (Αδελφοί Γκριμ)


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο αδελφάκια, ο Χάνσεν και η Γκρέτελ. Ζούσαν με τον μπαμπά τους και την κακιά μητριά του. Ήταν πολύ φτωχοί και η μητριά έπεισε τον μπαμπά τους να τα αφήσει στο δάσος. Τα δυο παιδιά περπατούσαν στο δάσος μόνα τους, ώσπου έφτασαν σε ένα ζαχαρένιο σπίτι. Εκεί μια κακιά μάγισσα έκλεισε τον Χάνσελ φυλακή κι έβαλε την Γκρέτελ να μαγειρεύει για να τον παχύνει και να τον φάει. Η Γκρέτελ όμως έριξε τη μάγισσα στο φούρνο, ελευθέρωσε τον αδερφό της και πήγαν να βρουν τον μπαμπά τους.





Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι (Χανς Κριστιάν Άντερσεν)




 Ήταν κάποτε ένας πρίγκιπας που ήθελε να παντρευτεί πριγκίπισσα. Όσες όμως συνάντησε δεν ήταν αληθινές πριγκίπισσες. Μια μέρα χτύπησε την πόρτα του μία αληθινή πριγκίπισσα. Για να είναι σίγουρος έκανε ένα κόλπο και κατάλαβε ότι είχε μπροστά του μια αληθινή πριγκίπισσα κι έτσι την παντρεύτηκε.






Η ουρά της αρκούδας
Κάποτε ήταν μια αλεπού που έκλεψε ψάρια από έναν ψαρά. Καθώς τα έτρωγε πέρασε μια αρκούδα και τη ρώτησε που τα βρήκε. Εκείνη της είπε να ανοίξει μια τρύπα στον πάγο, να βάλει μέσα την ουρά της κι όταν τη βγάλει θα έχουν τσιμπήσει τα ψάρια και θα βγουν μαζί με την ουρά. Η αρκούδα ακολούθησε την συμβουλή της αλεπούς δεν είχε όμως άλλα αποτελέσματα που περίμενε. 

Μαρία Μπακ.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα http://www.paramithia.net/kastro.html  και να δείτε κι άλλα παραμύθια.

2 σχόλια: